Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Om 8.53 st

Om 8.53 staat Roel onder de luifel van de Spar. Het regent pijpenstelen. Om 8.56 voeg ik me bij hem. Om 9.03 besluiten we om te vertrekken. In de bergen kan het ook dagenlang regenen en is fietsen ook niet altijd leuk dus waarom hier wel. We troosten ons met de gedachten dat alle thuisblijvers vandaag in ieder geval verweken. Onze huid blijkt dat overigens ook te doen omdat het deze ochtend niet meer droog wordt. Via wat meer verharde wegen (of eigenlijk minder zompige en natte wegen) voert onze tocht bovenlangs de Loenermark naar Terlet. Ieder pad zuigt en we zijn met z’n tweeen op de wereld. Het vooruitzicht op koffie en appeltaart houdt ons gaande naast alle gesprekken over dokters en aanverwante zaken. Want hoevaak fietsen wij nu “entre nous”. Op Terlet is het een drukte van belang. Teeners doen er examen om uitgewisseld te kunnen en mogen worden met luchtvaartfanaten uit landen over de gehele wereld. De coordinerende dame legt het ons na 1 vraag over wat er gaande is gedurende 20’uit. En passant doen we ook de test nog even. Hoewel we mee hadden gemogen kiezen we toch voor de regen en de fiets richting huis. Inmiddels zijn we zo nat dat we geen enkele plas meer trachten te ontwijken. Bovenaan de Bloemers scheiden onze wegen. Ruim voor twaalf uur thuis met 43 km op de teller. Al met al weer een mooie ochtend, passende ontberingen en onverwachte gebeurtenissen. Alle anderen hebben de regen gemist, maar de rest ook.
2031290cookie-checkOm 8.53 st