Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Dinxperlo-Süderwick

Afgelopen weken heb ik veel last gehad van mijn knieën en dus ging ik vandaag enigszins bevreesd mee met de  Bello’s.

Al heel vroeg was ik bij de Spar toen er een bericht op mijn telefoon binnen kwam van Arre: hij had een lekke band en geen spullen om te repareren. Hij hoopte hulp van ons te krijgen.

En zo geschiedde! Hij stond op het fietspad van de Lange Juffer naar Dieren.

De schade was snel hersteld en toen konden we beginnen aan onze tocht.

Willem had laten weten heeeeel graag langs de Oude IJssel te willen fietsen en Ferry had binnen de kortste keren een route te voorschijn getoverd.

Ik ga niet de hele route benoemen, maar door een prachtig zomers groen landschap zijn we over kleine binnenwegen (volgens Ferry de ideale fietspaden qua afmeting, drukte en wegdek) naar Dinxperlo gereden.

Na zo’n 2 uur fietsen werd er wat gemord dat we nog steeds niet gestopt waren voor koffie en dat we steeds weer mooie terrassen voorbij reden. Uiteindelijk stopten we voor Kaffee und Kuchen op de grens tussen  Nederland en Duitsland bij een Konditorei met terras. Volgens Maarten had de koffie een zeer interessante smaak!?

De terugweg had hetzelfde concept: mooie kleine weggetjes met veel “ links, rechts of Let op links-rechts”

Zoals altijd hadden we op de terugweg de wind schuin achter waardoor de snelheid vrijwel automatisch opliep: 37-38 km/h was geen uitzondering.

Na vele omzwervingen kwamen we via Drempt terug in Doesburg Bij Ellecom ging ons achttal uiteen: Pieter en Ferry naar Ellecom, Arre en Maarten richting Rheden en Wiebe en Willem naar Dieren Zo bleven Meindert en ik over om naar Laag-Soeren te gaan Thuis in Eerbeek had ik 111,2 km op mijn teller met een gem.snelheid van 27,3 km/h Ik kwam thuis met vermoeide benen maar zonder pijnlijke knieën Wat een geruststelling!!

2047910cookie-checkDinxperlo-Süderwick